Tudtad, hogy a színek lelkileg és pszichésen is hatnak ránk? Ezért is nagyon fontos a megfelelő színek használata otthonunk tervezésekor. A színekhez való viszonyunkat erősen befolyásolhatják az aktuális trendek, éppen mi a „divatos”, mi a „régimódi”.
Lakberendezéskor előfordulhat, hogy ezek a szavak a fülünkbe csengenek, ezáltal tutira felteszünk magunknak számtalan kérdést:
„Vajon ha a piros mellett döntök mert idén trendi, mégis meddig lesz vállalható?”
„Most mindenkinek szürke van, biztos hogy én is ezt akarom?”
„Nem túl sötét ez a fekete..?” …

Egy biztos, rossz döntés nincs, ha alaposan átgondolt a koncepció.

Mit érdemes mérlegelni például egy ülőgarnitúra választáskor?
Gondold végig, hová helyezed bútorodat, amellett milyen formák, színek lesznek meghatározók, mennyi fény fogja körülvenni.
Ha a választott design már önmagában elég karakteres, mellette óvatosan kell bánnunk a merész színek alkalmazásával. Helyette egy semlegesebb szín lehetővé teszi, hogy a bútor önmagáért beszéljen, érvényesüljön. Tökéletes példa erre SantaFe kanapénk, vele hoztunk egy igazán trendi, többfunkciós kanapét, nem csupán állítható a fej,- és kartámla, a lábtartó rész, hanem mélypiros színe miatt a nappali vagy iroda meghatározó része lehet. Feketével és fehérrel kiegészítve drámai enteriőr alakítható ki, gondoljunk a külföldön igen közkedvelt pop art stílusra.

Ugyanígy egy klasszikus vonalat követő design hangsúlyosabbá tehető merész szín- és anyagválasztással. Pécsi bemutatótermünkben számos szürke ülőgarnitúra is helyet kapott, hiszen ez a semleges szín napjainkban töretlen népszerűségnek örvend. Elegendő néhány színpompás párna és összhangba kerül a lakás egész környezetével.

Bátran használj színes kiegészítőket a modern hangulat megteremtéséhez, fejezd ki egyéniséged otthonod berendezésekor.